Energielabel

ViaJoop! Energielabel

Op 1 januari 2015 heeft iedere koopwoning een zogenaamd voorlopig energielabel gekregen. Zodra u uw woning gaat verkopen bent u verplicht om dit om te zetten naar een definitief energielabel.
 

Energiezuinige maatregelen

 

Een voorlopig label, ontvangen van de Rijksoverheid, wordt gebaseerd het bouwjaar van de woning, waarmee vervolgens de energiezuinigheid wordt bepaald. Het kan echter best zo zijn dan u energiezuinige maatregelen hebt getroffen, waardoor het voorlopige energielabel niet juist is. Bij de verkoop van uw woning moet u daarom altijd een definitief label aanvragen.
 

Aanvragen energielabel

 

Het aanvragen van een definitief label is niet ingewikkeld. U gaat naar www.energielabelvoorwoningen.nl Op deze website vindt u alle informatie die u nodig heeft om een definitief energielabel aan te vragen. 
 

Kosten

 

De prijzen voor het laten beoordelen van uw energielabel lopen uiteen van een paar euro tot maar liefst 200 euro. Praktijkonderzoek heeft uitgewezen dat u voor 6 euro een prima definitief label kunt krijgen. Een energielabel hoeft daarom niet duur te zijn. Doe daar zeker onderzoek naar en vraag een definitief label aan als denkt uw woning te gaan verkopen. Staat uw woning al in verkoop maar heeft u nog geen definitief energielabel? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Hiermee voorkomt u de kans op een boete die op kan lopen tot € 400,00. Wat verder niet geheel onbelangrijk is, complete informatie draagt bij aan een betere positie op Funda. 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring